SZKOŁA PODSTAWOWA NR 117

 

30-868 Kraków, ul. Kurczaba 15

tel.: 126582003

mail: sekretariat@zsp19.pl

Wyszukiwarka

Jadłospis

JADŁOSPIS
17 - 21 CZERWCA 2024

 

PONIEDZIAŁEK

Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)

Bitki z kurczaka w sosie koperkowym (100 g/120 g), ryż (120 g/150 g),
surówka porowa (80 g/100 g)

Kompot z owocami

klasy 1-3: 723 kcal, klasy 4-8: 933 kcal

 

WTOREK

Rosół z makaronem (250 ml)

Kotlet schabowy (80 g/100 g), ziemniaki młode z koperkiem (120 g/150 g),
młoda kapusta (80 g/100 g)

Kompot z owocami

klasy 1-3: 742 kcal, klasy 4-8: 923 kcal

 

ŚRODA

Żurek z kiełbaską i ziemniakami (250 ml)

Kluski leniwe z masełkiem miodowym (250 g/300 g)

Kompot z owocami

klasy 1-3: 725 kcal, klasy 4-8: 918 kcal

 

CZWARTEK

Zupa pomidorowa z makaronem ( 250 ml)

Szaszłyk z kurczaka z cukinią i papryką (80 g/160 g), ziemniaki  młode (120 g/150 g),
marchewka 
z selerem i ananasem (80 g/100 g)

Kompot z owocami

klasy 1-3: 731 kcal, klasy 4-8: 931 kcal

 

PIĄTEK

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

 

 

SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW
DAŃ OBIADOWYCH

 

PONIEDZIAŁEK

1. Zupa pieczarkowa z łazankami
(wywar z kurczaka, pieczarki, cebula, masło 82%, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz ziołowy, warzywa suszone, mąka pszenna, śmietana 30%, natka pietruszki)

2. Bitki z kurczaka w sosie koperkowym, ryż, surówka porowa
(filet z kurczaka, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy, czosnek, pieprz, sól, koperek, ryż, kapusta pekińska, pory, jogurt naturalny)

 

WTOREK

1. Rosół z makaronem
(wywar z kurczaka i mięsa wołowego, seler, pietruszka, marchewka, cebula, por, kapusta włoska, mąka pszenna, natka)

2. Kotlet schabowy, ziemniaki młode z koperkiem, duszona młoda kapusta
(schab wieprzowy, mąka pszenna, jaja, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, ziemniaki młode, koperek, kapusta młoda, masło 82%, cebula)

 

ŚRODA

1. Żurek z kiełbaską  i ziemniakami
(wywar z kurczaka, seler, pietruszka, zakwas z mąki pszennej, marchewka, kiełbasa wieprzowa, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebula, mąka pszenna, jaja, śmietana 30%, ziemniaki)

2. Kluski leniwe z masełkiem miodowym
(mąka pszenna, twaróg półtłusty, jaja, miód, masło 82%, cukier, olej rzepakowy)

 

CZWARTEK

1. Zupa pomidorowa z makaronem
(wywar z kurczaka, marchewka, cebula, pietruszka, seler, pomidory pellati, koncentrat pomidorowy, masło 82%, por, pieprz, sól, ryż, śmietana 30%, mąka pszenna, natka)

2. Szaszłyk z kurczaka z papryką i cukinią, młode ziemniaki, marchewka z selerem i ananasem
(filet z kurczaka, papryka, cukinia, papryka wędzona, papryka słodka, czosnek, olej rzepakowy, ziemniaki młode, marchewka, seler, ananas)

 

PIĄTEK

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

JADŁOSPIS
do pobrania